Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wat doen redox signaal moleculen?

Heel kort gezegd, ze beschermen, detecteren, repareren en vervangen cellen. Daar hebben we er 80 – 100 biljoen van!

In een gezond lichaam worden beschadigde cellen herkend en daarna gerepareerd of vervangen. Heb je niet voldoende redox signaal moleculen, dan bestaat de kans dat beschadigde cellen of niet herkend worden of ze niet tijdig vernietigd worden. In beide gevallen kunnen deze cellen zich vermenigvuldigen en daarmee het begin van een serieus gezondheidsprobleem zijn.

Dit kun je voorkomen door extra redox signaal moleculen als supplement in te nemen. Dit helpt om de onbalans te voorkomen en/of deze te herstellen

Naar mate we ouder worden, neemt de productie van redox signaal moleculen sowieso af. Daardoor herstellen we minder snel, genezen we langzamer en verouderen we. We ‘roesten’ als het ware. Dit heet met een mooi woord oxidatie of ook wel oxidatieve stress..